Biografie


De zangcarrière van Kenny nam een vliegende start in de zomer van 2008. Hij werd gevraagd om auditie te doen voor de bekendste Belgische Boysband ‘Get Ready!’. Na verschillende try-outs waarin zang en dans aan bod kwamen, stond Get Ready! samen met Kenny en nieuwkomer Tom terug met vier op een podium vanaf september 2008. 

 

Het oude succes van Get Ready! kwam opnieuw bovendrijven en met het succes van ‘De Foute 128’ van Q-music, waarin Get Ready! de hoogste stijger werd, mocht het viertal optreden tijdens de Foute Party in de Ethias Arena te Hasselt. Dit voor maar liefst 17000 mensen. Ze brachten er de nummers: Laat, Diep en Marjolijn. 


In de zomer van 2009 werd ‘Diep’ ge-remixt. Het nummer werd herdoopt tot ‘Diep 2009’ en zorgde ervoor dat de groep tweemaal op het podium van VTM’s muziekprogramma Hit The Road werd uitgenodigd. Dit was niet zonder succes: Get Ready! kwam opnieuw in de Vlaamse hitparade terecht, op een eervolle tweede plaats. 


Begin september 2009 volgde ‘Get Ready & Party!’ een verzamelalbum met hierop de grootste hits van Get Ready! en de nieuwe versie van Diep, ‘Diep 2009’. Dit album werd voorgesteld in de Bocadero in Antwerpen. De jongens gaven er een optreden voor pers en fans. Special guest deze dag was Liliane Saint-Pierre. 

Met het succes van deze singel en CD tourt Kenny met Get Ready! doorheen het Vlaamse land. Eind 2010, begin 2011 komt er een volledig nieuw nummer op de markt: ‘Iemand zoals jij’. Dit nummer staat wekenlang in de hoogste regionen van de Vlaamse Tien. De hoogste positie werd wederom een tweede plaats. 

In de lente van 2012 speelt Kenny met Get Ready! een thuismatch. Gespreid over 5 dagen mogen de jongens in Hasselt vijf dagen optredens tijdens het Schlagerfestival in de Ethias Arena te Hasselt. 

In 2012 waren er nog meer grote evenementen die op hun podium wilden. Opnieuw stonden de jongens op het podium van De Foute Party. Ditmaal ging dit volksfeest door in Flanders Expo te Gent voor maar liefst 22000 mensen. Bij de foute 128 stoomde Get Ready! door in de hitlijst naar een vijfde plaats. 


Back to the 90's was het volgde grote evenement waarop Kenny met Get Ready! mocht aantreden. Dit was in 2013 samen met 2 Unlimited.

 

In het jaar 2014 was er voor Get Ready! iets minder nieuws. Tom De Blaes, die samen met Kenny in de groep stapte, moet vanwege een te drukke agenda opstappen bij de groep. De zoektocht naar een vierde lid werd gestart en deze werd gevonden in Bob van Kerkoerle. In deze nieuwe formatie werd Get Ready! gevraagd om naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van VTM op te treden bij ‘Tien om tegen de sterren op te zien’. Dit evenement lokte meer dan 12000 mensen naar de welbekende pier in Blankenberge. 

Op 1 juni 2015 wordt de nieuwe single ‘Sterrenregen’ uitgebracht. Met dit nummer stond de groep wekenlang hoog genoteerd in de Vlaamse hitlijsten en werd het nummer ook frequent gespeeld op radio en tv. Bijzonder aan ‘Sterrenregen’ was dat de bijhorende clip ondersteund werd door gebaren.

 

Ook was 2015 het jaar waarin Kenny met Get Ready! schitterde in de reclamecampagne van ‘De Lijn’. Dit voor de lancering van de nieuwe 'app' van de vervoersmaatschappij. Onder het motto: Mijn liefde voor jou is Diep zo diep, waar moeten wij nu afstappen’.

 

Anno 2016 bestaat Get Ready! 20 jaar. Om dit niet onopgemerkt te laten passeren brengen de jongens een duet op met Cliffke van K.I.A. Het nummer getiteld ‘Ik vraag me af’ komt op de eerste plaats in de BeNe Top 50! 

Op 10 januari 2017 maakt Kenny bekend te stoppen met Get Ready! Hij wil zelf zijn horizon verbreden en eigen nummers maken onder de naam YOUSTON. Hierop wordt enkele maanden gewerkt aan een nieuw project. Dit met verfrissende ideeën, een sterke uitwerking en een goede sound.

 

Op 4 mei 2017 kwam als Youston een eerste plaat uit met als titel 'In mijn armen'.
Het nummer werd samen met een promoclip vaak gedraaid op MENT-tv.

Bij Family Radio werd het nummer gekozen tot 'prachtplaat'. Hierdoor stonden er voor Family Radio's 'Vrolijke vriendenbus' een heleboel leuke optredens op het programma in de zomertour.

Op 17 juni 2017 behaalde 'In mijn armen' de eerste plaats in 'De Vlaamse top 50'. Daarmee was het eerste nummer voor Youston meteen een schot in de roos.  

In oktober 2017 kwam de tweede single uit met de toepasselijke titel 'Volg Mij'. 

 

Dit nummer werd in tegenstelling tot 'In mijn armen' meteen opgenomen in de playlist van Radio 2. Ook vanuit Family Radio was er goed nieuws. Voor de tweede keer op rij werd de single van Youston verkozen als prachtplaat. Na 'In mijn armen' werd ook 'Volg mij' de prachtplaat. 

Het nummer vertoefde enkele weken in de Ultratop hitlijst en kwam in 'De Vlaamse Top 50' terecht op een mooie vijfde plaats. 

Ook in 2018 zit Youston niet stil en pakt hij op 22 mei uit met een derde single “Sterker dan alleen”. Een videoclip bij dit tof en swingend nummer maakt het plaatje compleet.

 

Sinds Kenny er in 2017 voor koos om volledig solo te gaan als Youston, richt hij zijn pijlen op Nederlandstalige pop.

Voor deze single haalde hij zijn inspiratie in Nederland en behaalde opnieuw de nummer 1 in de “Vlaamse Top 50”.


“Sterker dan alleen” staat dan ook met regelmaat geprogrammeerd in de playlist van oa. VBRO, Familyradio…

 

 

Met trots kondigt Youston op 12 december 2018 zijn vierde single “Alles en meer” aan.


In de “Vlaamse top 50” wordt het nummer onmiddellijk tot “topper van de week” gedoopt. Na amper 5 weken staat het nummer reeds op de 1ste plaats in de BENE Top 50!

 

Youston blijft gaan voor een strak, Nederlandstalig en poppy repertoire dat jong én oud aanspreekt en toont dit graag in de nieuwste videoclip.

 

Bij Ment TV wordt de videoclip opgenomen in het programma "nieuwelingen".

 

 

Na het succes van de 4 vorige singles lanceert Youston op 6 juni 2020 zijn nieuw nummer: “Niemand als jij”.

Met een cover van René Froger’s “Nobody Else” mikt Youston komende zomer op de hitparades.

In een stijlvolle videoclip met een knipoog naar de jaren ’50 schitteren naast Youston ook de meisjes van zijn eigen showballet “The Stardancers”.

De clip is meteen opgenomen bij de “nieuwelingen” op Ment TV en als "topper van de week" in de BENE Top 50! Enkele weken later staat het nummer in verschillende hitlijsten op nummer 1!

Op 10 juli 2020 komt het nummer binnen in de Vlaamse Ultratop 50! Daar zal het een heel aantal weken verblijven. Gelukkig en dankbaar, dat zijn de gevoelens waarmee Youston deze zomer ingaat!

De singel werd ondertussen meer dan 50.000 keer beluisterd op Spotify en de video werd al meer dan 25.000 keer bekeken op Youtube, twee records voor Youston!

Kenny Philippaars aka Youston staat bij zijn vrienden en kennissen gekend als een fervent Kerstvierder. Kerst is voor hem, net zoals voor vele mensen de mooiste tijd van het jaar. Hij droomde er al jaren van om een kerstsingel op te nemen.

Met “Binnen bij Jou”, een song van Elias Smekens en Frederik Cornelis komt zijn droom op 11 november 2020 uit! “Binnen bij Jou” is een vrolijk, warm, feelgood nummer met een grappige tekst die meteen uitnodigt om mee te zingen. De videoclip was na 1 dag reeds goed voor meer dan 5000 views op YouTube, een record voor Youston! De clip is vanaf 21 november ook te zien op MENT TV!

Op 7 mei 2022 viert Youston zijn 5-jarige carrière als solo-artiest, samen met heel wat collega-artiesten, in Hasselt.

Dubbel feest want ook de gloednieuwe single Tornado is klaar!

De single ‘Tornado’ is een remake van het nummer Tornero, de Roemeense inzending van het Eurovisiesongfestival door Mihai Traistariu in 2006. Het nummer straalt uit waarvoor Youston staat: passie, energie en fun!

Trots stelt Youston ook de bijhorende videoclip met een oosters tintje voor. Met bijzondere dank aan de dansers en danseressen van het Stardancers Showballet én Cameraworks voor het schitterende resultaat.